gegrilde entrecotes met kruidige courgette en tzaziki

Een weekend met van dat prachtige herfstweer doet ons stiekem ook wel verlangen naar die warme bol aan de hemel afgelopen zomer. En wat is dan lekkerder om een entrecote te grillen en er een fijne tzaziki bij te maken? Gegarandeerd succes! P.s. Laat je ons op Facebook nog weten wat je gemaakt hebt uit delicious.oktober?

gegrilde entrecotes met kruidige courgette en tzaziki

hoofdgerecht | 4 personen

3 el olijfolie

4 el fijngesneden gemengde kruiden (bijv. peterselie, munt, oregano, basilicum)

4 dunne entrecotes

1 komkommer, geschild en geraspt

200 ml Griekse yoghurt

2 teentjes knoflook, geperst

2 courgettes, in schuine halve 1 cm dikke plakken

3 ansjovisfilets (blikje), uitgelekt, fijngesneden

 

Meng 1 eetlepel olie met 1 el van de kruiden en bestrijk de entrecotes ermee.

Druk de komkommer goed uit in een zeef, zodat er nog weinig vocht inzit en meng met de yoghurt, helft van de knoflook en rest van de kruiden. Breng op smaak met zout en peper en zet de tzatziki* apart.

Stoom (in een stoommandje of een vergiet boven een laagje kokend water) of kook de courgette in 2-3 min beetgaar, stort in een vergiet, spoel koud en laat goed uitlekken.

Verwarm 2 eetlepels olie in de koekenpan op halfhoog vuur en bak de ansjovis en rest van de knoflook zachtjes 2 min. Schep de courgette erdoor, warm goed door en breng op smaak met peper.

Verhit de grillpan goed voor. Bak de entrecotes in 4-6 min. (afhankelijk of je ze rood of rosé wilt) en keer ze halverwege. Serveer met de tzaziki* en courgette. Lekker met frites of brood.

Bereiden ± 20 min.

*Tzaziki is ook kant en klaar in de meeste supermarkten in het koelvak verkrijgbaar, dus wie nog sneller klaar wil zijn, kiest daarvoor.

FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART PRODUCTIE EN RECEPT TRUDELIES SCHOUTEN

Dit recept verscheen eerder in delicious. augustus 2009

gegrilde entrecote met courgette en tzaziki - delicious