janneke’s frisse citrusmousse

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wij vroegen Janneke naar háár favoriet der favorieten: ‘Deze citrusmousse doet het eigenlijk altijd goed, ook met limoen, sinaasappel of citroen trouwens. Ik maak ‘m ook graag in een grote schaal en steek er dan bij het serveren 4 lepels in.’

frisse citrusmousse

nagerecht | voor 4 personen

1½ blaadje witte gelatine
100 gram Turkse yoghurt
4 eetlepels suiker
75 ml sap en 2 eetlepels geraspte schil van bijv. grapefruit, sinaasappel of citroen
150 ml slagroom
Ook nodig: mixer

Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Meng de yoghurt met 2 eetlepels suiker en de citrusrasp.

Breng het citrussap in een steelpan tegen de kook. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in het warme sap. Laat 5 minuten afkoelen.

Klop met de mixer de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Meng het gelatinesap door de yoghurt. Spatel tot slot de slagroom luchtig door de yoghurt.

Schep het mengsel in 4 schaaltjes. Zet de mousse 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.

Bereiden: 20 minuten | Wachten: 3-4 uur

Serveertip: Serveer er citrustartaar bij: in piepkleine blokjes gesneden citrusfruit.

Uit: Mijn favoriete desserts | Janneke Philippi | Karakter Uitgevers BV | ISBN: 978 90 06035 | € 29,95

frisse citrusmousse - delicious