delicious. kiest vandaag voor een goede lunch, want dat is de perfecte start van de middag. Het recept voor deze omelet met geitenkaas komt uit delicious.PUUR, dé special over gezond én lekker eten. Tip: Je kunt deze omelet ook van voornamelijk eiwitten maken, gebruik dan 5 eiwitten en 1 heel ei.
omelet met geitenkaas, postelein en postelein-oreganopesto
lunchgerecht | 4 personen
300 ml olijfolie extra vierge
rasp van 1 (bio)citroen
500 g postelein (natuurwinkel, groenteman of supermarkt)
1 flinke bos oregano, blaadjes geplukt
4 teentjes knoflook
6 (biologische) eieren
2 el boter
150 g zachte geitenkaas, verkruimeld
100 g geroosterde zonnebloempitten
balsamicoazijn
4 geroosterde volkorenboterhammen (natuurwinkel)
Mix 150 ml van de olijfolie, de citroenrasp, 150 g postelein, oregano en knoflook in een blender tot een grove ‘pesto’. Klop de eieren los met wat water, zout en peper. Verhit de boter, schenk de eieren erin, laat stollen en verdeel daarna de geitenkaas eroverheen. Klap de omelet dubbel in de pan en laat op laag vuur nog enkele minuten verder garen. Schep een beetje postelein/oreganopesto op het bord, leg de omelet erbij en bestrooi met de zonnebloempitten. Maak een dressing van de rest van de olijfolie, balsamicoazijn naar smaak, en peper en zout. Meng de dressing met de rest van de postelein. Serveer met geroosterd brood en de posteleinsalade.
Bereiden ± 25 min.
RECEPT & FOODSTYLING ODETTE RIGTERINK FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE MERIJN TOL
Dit recept komt uit delicious. PUUR