vegetarische chili van velderwtjes en tofu

Vandaag gaan we voor een zomers gerecht: vegetarische chili van velderwtjes en tofu. Houd je niet zo van tofu? Maak ‘m dan met kidneybonen. Net zo lekker, net zo Mexicaans!

Meer vegetarische variaties op chili con carne vind je hier!

vegetarische chili van velderwtjes en tofu

hoofdgerecht | 4 personen | v

3 el sesamolie
500 g tahoe, grof verkruimeld
1 grote ui, grof gesneden
2 teentjes knoflook, in plakjes
2½ el chili con carne-kruidenmix*
1 blikje geconcentreerde tomatenpuree, netto 70 g
1 grote courgette, in grove blokjes
1 blikje maïskolfjes, uitgelekt, 425 g
1 liter blik velderwtjes**, uitgelekt
1 klein bosje koriander
geraspte belegen kaas en tortillachips, voor erbij

Verwarm 2 el van de olie op halfhoog vuur in een braadpan. Roerbak de tahoe snel goudbruin en neem met een schuimspaan uit de pan. Laat op keukenpapier uitlekken.

Voeg nog 1 el olie toe aan het bakvet en roerbak de ui en knoflook in 5 min. zacht. Voeg de chilikruiden en tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de courgette, maïskolfjes en 150 ml water toe, breng aan de kook en laat 5 min. zacht pruttelen. Voeg dan de velderwtjes toe met zoveel van het vocht als nodig is om een smeuïg geheel te krijgen en warm nog 5 min. zachtjes door.

Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de tofu en koriander. Extra lekker met guacamole (kant en klaar). Serveer met de geraspte kaas, eventueel brood of tortillachips of wraps.

* Chili con carne poeder is een mengsel van verschillende specerijen die o.a. veel in de Mexicaanse keuken gebruikt worden, zoals koriander, komijn, chili en oregano. Maak zelf je eigen mix van kruiden die jij zelf lekker vindt!

** Velderwtjes zijn jonge, malse capucijners die in de meeste supermarkten goed te koop zijn. Je kunt ze vervangen door bruine bonen of kidneybonen.

bereiden ± 20 min.

FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

het groenteboek

Meer recepten met groente in de hoofdrol vind je in delicious. hét groenteboek. Bestel het hier in onze webshop.

vegetarische chili