nr.1 foodmagazine

mini kersen-clafoutis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het allerlekkerst zijn natuurlijk kersen die je rijp van de boomplukt en direct opeet. Neem na een bezoek aan de gaard ook een kistje mee naar huis, want daarmee maak je deze geweldige mini clafoutis.

Heb je kersen over? Kijk hier hoe je ze kunt bewaren.

mini clafoutis

nagerecht of taartje | 8 personen

500 g ontpitte kersen
50 g suiker
3 eieren
300 ml crème fraîche + 100 ml voor garnering
125 g bloem
poedersuiker om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 8 kleine vormpjes goed in met boter. Zet ze 10 min. in de vriezer en wrijf ze nogmaals in met boter. Bedek de bodems van de vormpjes met kersen en bestrooi ze met 25 g van de suiker.

Klop de eieren los met de rest van de suiker, crème fraiche, bloem en een mespunt zout en schenk het mengsel over de kersen in de taartvormpjes.

Bak de taartjes in  20 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven. Stort de taartjes voorzichtig als ze nog niet helemaal zijn afgekoeld. Serveer ze warm met poedersuiker en een dot crème fraîche.

Bereiden 40 min. (inclusief het ontpitten van de kersen)/ oven ± 20 min.

PRODUCTIE EN BEREIDING TRUDELIES SCHOUTEN RECEPTEN WWW.BOERENJONGENSEETWINKEL.NL STYLING LAURA JONGENEEL FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR

 

Mini clafoutis