Redacteur Muriel Schrijn belandde eerder dit jaar in een paradijsje in de Drakenstein vallei: Babylonstoren. Een van de oudste Kaaps-Hollandse werfen (boerderijen) in de wijnlanden van Zuid-Afrika met een prachtige groente- en fruittuin. Je kunt er overnachten, eten in het befaamde Babel restaurant of na een wandeling door de moestuin relaxen met een glas homemade icetea en vers gebakken scones.
Babel, het restaurant van Babylonstoren, is een combinatie van oud en nieuw. Waar vroeger de koeien en schapen werden gehouden zit je nu in een modern ingerichte witte ruimte met een open keuken aan het ontbijt, de lunch of aan het diner. Uit de tuin aan tafel moet je hier letterlijk nemen. De koks plukken kruiden, eetbare bloemen en groenten dagelijks vers uit de moestuin. Groenten spelen de hoofdrol in de kleurrijke gerechten waar pure smaak, textuur en geur samen komen. De charcuterie, het vlees, de vis en de kazen komen allemaal van lokale boeren en bedrijven. Nieuwsgierig naar de eclectische gerechten? In het julinummer geven we je een voorproefje van de keuken van Babel.
De moestuin
Het kweekhuis
De plaaswinkel
Het knapperige brood geserveerd bij de gerechten van Babel en voor de sandwiches in het kweekhuis komt uit de op hout gestookte oven in de eigen bakkerij. Iedere dag bakt Karen Pretorius hier de meest fantastische broden met als basis zuurdesem. Ze experimenteert volop met de kruiden en groenten uit de tuin. In de plaaswinkel liggen de schappen vol met fougasse, langwerpige broden met bietjes of grote ronde met uien en kruiden. De tuin is ook een inspiratie voor de makers van de jams, chutney’s en curds. Vul je rieten boodschappenmand met rozen-granaatappelpreserve of pruimenchutney voor thuis. Proef in de winkel een glas Babylonstoren chenin blanc of viognier, laat een stuk Huguenot of blauwe kaas van Dalewood inpakken bij de kaasafdeling en neem wat charcuterie mee voor een picknick.
Klik hier voor meer informatie over Babylonstoren.