nr.1 foodmagazine

lente? Raapstelen!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Als je raapstelen ziet, weet je dat het voorjaar is begonnen! Nu deze oer-Hollandse voorjaarsgroente aan een glorieuze comeback bezig is, krijgen we alleen maar meer zin in salades, fritattas en frisse lentegerechten met raapstelen!

Deze jonge bladgroente is rijk aan mineralen en bevat veel vitamine B en C. Dus ook nog gezond. Nu is de tijd om raapstelen in huis te halen. Zodra de zomer begint, is het raapstelenseizoen alweer voorbij. Wij selecteerde 3 raapsteel-recepten uit het delicious.archief, die je met veel plezier doen uitkijken naar de lente!

aarappelsalade raapstelenaardappelsalade met raapstelen en eitjes
Een paasontbijt? Wat dacht je van een paaslunch! Organiseer er eentje en maak deze aardappelsalade met dé lentegroente: raapstelen. Gegarandeerd succes.

 

Tuinbonenfrittataraapstelenfrittata met tuinbonen
Een ‘vergeten groente’ die een revival verdient! Dat zijn raapstelen. Combineer ze met tuinbonen, Hollandse kaas en wittewijnazijn en je weet niet wat je meemaakt.

 

groene voorjaarsaladegroene salade met gerookte forel
delicious.friend Eke: ‘Na de winter verlang ik altijd naar knapperig groen, bijvoorbeeld raapsteeltjes. Met wat gerookte vis erbij of of Hollandse garnalen.’

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

raapstelen