nr.1 foodmagazine

karbonade met mosterd en shiitake boter

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aardappels, groente, vlees saai? Door toevoeging van smaakmakers als shiitake, sjalotten en mosterd hoeft dat helemaal niet! Zeker de shiitake boter is een aanrader. Zelf shiitake kweken en oogsten? Dat kan, met de shiitake stam van Autarkia!

Karbonade met mosterd en shiitake boter

hoofdgerecht | voor 4 personen

7 el roomboter, zacht
2 sjalotten, gesnipperd
200 g shii-take, in fijne reepjes gesneden
4 el peterselie, fijngehakt
4 ribkarbonades, (à 175 g per stuk)
zout en peper
4 el dijonmosterd

Verhit in een koekenpan 2 el boter, bak de sjalot ± 2 min. zachtjes en voeg de paddestoelen toe. Bak ze op middelmatig hoog vuur in ± 5 min. goudbruin en gaar.
Schep ze op een bord om af te koelen. Roer in een kommetje 4 el boter, peterselie en de paddestoelen door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Dep het vlees met keukenpapier droog, strooi er zout en peper op en smeer ze aan beide kanten in met de mosterd. Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak het vlees op middelmatig hoog vuur goudbruin in ± 5 min., draai het vlees om en bak de andere kant ± 3-5 min. goudbruin en gaar.

Bereiden ± 35 min.

TIP: Lekker met gekookte aardappelen in citroenboter  & gegrilde spitskool met gribichesaus. Je vind deze recepten in het aprilnummer van 2007!

PRODUCTIE MERIJN TOL RECEPTUUR YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE SVEN BENJAMINS STYLING LAURA JONGENEEL

Dit recept verscheen eerder in delicious. – april 2007

karbonade-delicious