zalm met frisse roomsaus en aardappelen

Deze maandag gaan we voor ‘meatless’, makkelijk en meesterlijk lekker! Want lekker hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn; pure ingrediënten zijn vaak het lekkerst in combinatie met elkaar. Zoals ook deze zalm met frisse roomsaus en aardappelen. Perfect voor een maandag in februari. Tip: Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde zalmkeuze!

zalm met frisse roomsaus en aardappelen

hoofdgerecht | 4 personen

600 g vastkokende aardappelen, met schil
1 citroen, schil geraspt, sap geperst
4 moten zalm* of filets, à 125 g
1 el teriyakimarinade (Kikkoman)
200 ml crème fraîche

Verwarm de oven voor op 200°C.

Boen de aardappelen schoon en kook ze in een klein laagje water in 25-30 min. gaar. Giet af en laat in de pan boven het vuur nog even uitdampen. Prak ze heel grof met een vork. Bestrooi met zout en peper, de helft van het citroenrasp, 1 tl teriyakimarinade en 2 volle eetlepels van de crème fraîche en meng grof.

Leg in de tijd dat de aardappelen koken de stukken zalm in een ingevette ovenschaal, besprenkel met de helft van het citroensap en rest van de teriyakimarinade en bak in het midden van de oven in 12-15 min. tot ze net gaar zijn en een goudbruin korstje hebben. Meng de rest van de crème fraîche met wat zout en peper en breng op smaak met wat citroensap. Serveer de vis op de aardappels en schep er een flinke dot crème fraîche op. Garneer met nog wat citroenrasp. Lekker
met gestoofde prei.

* Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde zalmkeuze.

Bereiden ± 35 min./ oven ± 15 min.

PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET BEREIDING BART STUART

Dit recept verscheen eerder in delicious.

zalm roomsaus-delicious