uit Weekendluch: no-cook lasagne

No-cook lasagne klaarJe kent het wel: ein-de-lijk weekend, dus alle tijd om een heerlijke lunch te maken. Maar wat gaat het worden? Janneke Philippi had hetzelfde luxe probleem en schreef 103 weekendlunchrecepten. Waaronder deze no-cook lasagne. Easy: je hebt maar 1 pan nodig. Op deliciousmagazine.nl exclusief het recept!

Janneke: ‘Dit is mijn ideale lasagne, ontstaan op een luie zondagmiddag. Zonder gebruik van potten en pannen schuif je ‘m in nog geen kwartier tijd in de oven. Hoe fijn is dat? De parmaham zorgt voor een hartige smaak, de tomaatjes geven wat zoets en de drie kazen maken de lasagne superromig. Een familiefavoriet!’

Trek gekregen in meer weekendlunchrecepten? delicious. geeft 5 gesigneerde (!) exemplaren van Weekendlunch weg. Doe mee!

no-cook lasagne

hoofdgerecht | 2-3 personen

1 blik kerstomaatjes op sap (400 gram, pomodorini)
250 gram mascarpone
250 gram verse lasagne
100 gram parmaham
150 gram gorgonzola, in plakken
1 bol mozzarella (125 gram), in plakken
handvol basilicumblaadjes
ingevette ovenschaal (inhoud 1 liter)

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Laat het blik kerstomaatjes uitlekken en vang het sap op. Meng het tomatensap met de mascarpone tot een gladde saus. Voeg peper en een beetje zout toe (de ham en kaas bevatten al zout).

No-cook lasagne - voorbereidingSchep een beetje tomatensaus in de ovenschaal. Maak hierop lagen van achtereenvolgens het lasagnedeeg, de ham, de gorgonzola, de kerstomaatjes en een paar lepels saus. Eindig met een laag saus. Leg de mozzarella erop en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de lasagne uit de oven met een handje basilicumblaadjes.

Bereiden 15 min. | Oven 25 min.

Vega-tip
Vervang de parmaham door gegrilde groenten (courgette, aubergine, ui, pompoen of paprika).

RECEPTUUR, STYLING & FOTOGRAFIE STUDIO PHILIPPI

 

No-cook lasagne - voorbereiding