nr.1 foodmagazine

tried and tested: Paul Hollywood’s bakken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

how to bake

Paul Hollywood, het grijsbebaarde jurylid van delicious.favoriet The Great British Bake-off heeft een nieuw kneedboek: Bakken. Daarin vertelt hij hoe jij je lief op valentijnsdag kunt verrassen met wraps, briebrioche of zuurdesem met appel en Cheddar. Weer eens iets anders dan stokbrood of ciabatta.

Bakkerszoon Paul’s filosofie: als je snapt hoe de processen in een brooddeeg of taartkorst werken, dan hebben je eigen recepten meer kans op slagen. Hij adviseert dan ook om te beginnen met zijn basisrecepten (die overigens leiden tot fantastisch brood) en verschillende soorten bloem te testen. In zijn uitgebreide inleiding legt hij uit hoe het zit met patent- en tarwebloem, wat de eiwitten doen met de textuur van het deeg en wat er gebeurt tijdens de rijstijd.

broodMaar wat misschien nog wel belangrijker is: je krijgt direct zin om te bakken. Een van onze redacteuren werd ook besmet met het broodbakvirus en verwerkte anderhalve kilo bloem op een vrijdagochtend. Het resultaat: vier knapperige ciabatta’s, twaalf kleine broodjes voor bij de snert (met spek!) en een vlechtbrood. Alleen de laatste was niet helemaal gelukt, maar vlechtbrood is dan misschien ook wel het moeilijkste brood dat ertussen zat.

Ben jij ook enthousiast thuisbakker? Het boek is te koop bij bol.com