4 x soep

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

Soep vier 4 keer

Herken je dat gevoel? Dat je opeens zo ongeloofelijk veel trek hebt in smeuïge stamppot, in boerenkool, bietjes of een warme winterstoof? Dat het water je in de mond loopt bij alleen de gedachte… Dat hebben wij dit weekend dus met soep. En dankzij deze 4 delicious. soeprecepten wordt dat alleen maar erger (zelfs van een zomers fruitsoepje). En dat vinden we hélemaal niet erg!

Heb je toch meer trek in een winterstoof of stamppot? Haal dan het januarinummer in de winkel of download ‘m op de iPad via de Tijdschrift.nl-app.

Lente minestronesoepMinestronesoep
Verse groenten zijn onlosmakelijk verbonden met een seizoen. Denk je aan het voorjaar dan horen daar knapperige groenten bij. Wij kijken met deze soep alvast vooruit naar het voorjaar!

 

 

Roodfruit-soep-hangopRood-fruit soep met hangop
Hangop beleeft een ware revival en dat is niet zo verwonderlijk nu alles zo puur mogelijk moet zijn. Helemaal lekker gecombineerd met een zoet fruitsoepje.

 

 

borlottisoepsoep van borlottibonen
Bonen, bonen en nog eens bonen. Een recept met een van de mooiste bonen ter wereld: de borlottiboon. Maak er een winterse soep mee en geniet extra op een koude winterdag in februari. Buon appetito!

 

 

geroosterde-paprika-soepsoep van geroosterde paprika met pistacheolie

voorgerecht | 4 personen

2 kleine rode paprika’s
50 ml milde olijfolie
1 zoete ui, fijngesneden
500 ml kippenbouillon of -fond
1 steranijs*
evt. azijn
1 el gepelde, ongezouten pistachenootjes
1 el bladpeterselieblaadjes
200 ml walnootolie

Rooster de paprika’s in de vlam van het fornuis tot ze zwart zijn.
Laat afkoelen in een plastic zak en pel het zwarte vel eraf. Veeg ze
schoon met keukenpapier (niet met water!), verwijder de zaadlijsten en
snijd ze grof. Verhit de olijfolie met de ui en paprika en bak op laag
vuur 10 min. heel zachtjes.

Verhit de kippenbouillon met de steranijs en voeg toe aan het
paprikamengsel. Kook de soep 5-10 min. Verwijder de steranijs en pureer
de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en evt. een
heel klein scheutje azijn.

Rooster de pistachenoten kort in een droge koekenpan en laat
afkoelen. Hak ze samen met de peterselie heel fijn en meng ze daarna met
de staafmixer met de walnootolie en wat zout tot een fijne groene
pistacheolie.

Serveer de soep in kleine kommetjes of hoge glaasjes met flink wat olie erin gedruppeld. Serveer de rest van de olie erbij.

* Te koop bij de toko of natuurwinkel.

Bereiden ± 35 min / afkoelen ± 15 min.

RECEPTEN MERIJN TOL BEREIDING BART STUART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS

Dit recept verscheen eerder in delicious.

borlottisoep-delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze