nr.1 foodmagazine

stamppot met aardappel, pastinaak en zalm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een van de vele redactiefavorieten, pastinaakstamppot met zalm van Janneke Philippi.  Als je een deel van de aardappels vervangt door groente eet je dubbelgezonde stamppot. De rucola die je erdoor schept is een lekkere combi met zalm en geeft het gerecht net dat peperachtige en meer bite. De mascarpone die je er doorspatelt maakt het heerlijk romig. Een recept om te onthouden!

Fan van pittig? Maak dan ook eens deze pittige stamppot van zoete aardappel, bleekselserij en koks

stamppot met aardappel, pastinaak en zalm

hoofdgerecht | 4 personen

1 kg kruimige aardappelen, geschild, in stukken
750 gr pastinaken, geschild, in plakken*
125 gr mascarpone
125 gr jonge rucola
chilipeper uit de molen
200 gr gerookte zalmfilet
flinke scheut walnootolie

Stap 1
Kook de aardappelen met de pastinaak in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pastinaak en een scheutje kookvocht tot een fijne puree.

Stap 2
Roer de mascarpone door de puree. Schep er tweederde van de rucola met zout en chilipeper naar smaak door.

Stap 3
Schep de aardappel- pastinaak stamppot op 4 borden. Leg de zalmfilet erbij en strooi de rest van de rucola erover. Schenk wat walnootolie over de stamppot en serveer.

*Vervang de pastinaak eventueel door wortels of pompoen.

Bereiden ca. 30 min.

RECEPT JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK | STYLING JET KRINGS | BEREIDING BART STUART | PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

stamppot pastinaak-deliciousstamppot pastinaak-delicious