nr.1 foodmagazine

runderworstjes met grote macaroni

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze runderworstjes met grote macaroni zijn ideaal voor op een doordeweekse avond. Ook perfect voor kids: comfort food, maar dan makkelijk!

runderworstjes met grote macaroni

hoofdgerecht | 4 personen

1 el olijfolie
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
4 el bladpeterselie, grof gesneden
¼ tl kaneelpoeder
300 g grote macaroni, bijv. penne, fusilli of schelpjes
2 el boter
4 runderworstjes
750 g sperziebonen, schoongemaakt
1 zakje rucola, grof gesneden

Verhit de olie in een steelpan, fruit de knoflook zachtjes goudgeel. Voeg de tomaatblokjes met  vocht en peterselie­blaadjes toe en schep om. Voeg de kaneel  toe en breng op smaak met zout en peper.

Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.

Verhit de boter in een koekenpan en braad de worstjes rondom goudbruin en gaar in 8-10 min. Kook intussen de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 6-7 min. gaar.

Schep de rucola op het laatste moment door de warme tomatensaus. Schep de pasta door de saus en serveer met de worstjes en sperziebonen.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

runderworstjes macaroni-deliciousrunderworstjes macaroni-delicious