nr.1 foodmagazine

croque monsieur met 
witlof en komijnekaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lunch-inspiratie nodig? Die hebben we voor je! Deze croque monsieur met witlof en komijnekaas is weer eens wat anders dan de standaard bruine boterham. Wist je trouwens dat witlof koel en in het donker wordt geteeld, de hele winter door? De ideale wintergroente dus. 

croque monsieur met witlof en komijnekaas

lunchgerecht | 2 personen

1 el olijfolie
2 stronkjes witlof, fijngesneden
1 el honing
4 dikke sneden brood
2 tl dijonmosterd
4 dunne plakjes achterham
50 g komijnekaas (2 plakken)
2 el roomboter
1 teentje knoflook

Verwarm de olijfolie op hoog vuur in een koekenpan, voeg de witlof toe en roerbak kort. Voeg de honing en naar smaak zout en peper toe en bak nog enkele min. Leg de gekaramelliseerde witlof 
in een vergiet en laat afkoelen.

Bestrijk de sneetjes brood heel licht met wat mosterd. Beleg er twee met de ham, kaas en witlof en dek af met de andere twee sneetjes.

Bak ze in de verwarmde roomboter aan beide kanten bruin in een ruime koekenpan tot de kaas door en door gesmolten is.

Bestrijk de buitenkant van de croques evt. met een doorgesneden teen knoflook.

Bereiden ± 15 min.

RECEPT KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

Dit recept verscheen eerder in delicious. – maart 2012

croque monsieur-delicious