3 + 1 x ontbijt

Ontbijt bij Odette delicious. PUUR

Niets zo fijn als een delicious.ontbijt op de zondagmorgen. En omdat we graag wat inspiratie geven, hier een overzichtje van de lekkerste ontbijtrecepten uit het deliciousmagazine.nl-archief + een nieuwe ontbijtrecept!

ontbijthangopgranolahangop met granola Speciaal voor delicious. PUUR maakte Odette dit lunch- of ontbijtgerecht met een twist.

 

 

 

 

gekookt eitje met kruidenmayonaisegekookte eitjes met citroen-kruidenmayonaise Simpel, lekker en zo delicious….een eitje mét. Of probeer het volgende recept voor een echte Franse klassieker:

 

 

 

 

eierpotjeseierpotjes – oeufs en cocotte Eieren au bain marie garen in een ramequin of hitte- bestendig potje. Op dit basisrecept voor eierpotjes kun je eindeloos variëren door je favoriete ingrediënten mee te garen.

 

 

 

 

gevuld flensje kwark rabarbercompoteeen nieuwe: gevulde flensjes met kwark en rabarbercompote

ontbijt- nagerecht | 4 personen

225 g bloem
mespunt bakpoeder
mespunt zout
3 eieren
1 citroen, schil geraspt, sap van 1 helft geperst, andere helft in stukjes
450 ml (halfvolle) melk
50 g boter, gesmolten + 1 el extra
100 g suiker + 2 el voor de kwark
mespunt kruidnagel
750 g rabarber, in stukjes
250 g (volle) kwark
40 g geschaafde amandelen, grof gehakt

Klop van de bloem, bakpoeder, zout, 2 eieren, mespunt citroenrasp en melk een glad beslag. Klop dan de boter door het beslag. Verhit 2 grote koekenpannen op halfhoog vuur. Bestrijk de bodems dun met boter en giet in elk een juslepel beslag. Keer de flensjes pas als de rand goudbruin is en loslaat van de bodem. Bak ook deze kant goudbruin. Bak (zonder toevoegen van boter) zo de rest van de flensjes, roer het beslag telkens kort door.

Kook intussen voor de compote 100 ml water met de suiker en kruidnagel tot een siroop. Voeg de rabarber toe en kook tot deze net tot moes. Laat afkoelen.

Klop voor de vulling de kwark met 1 ei, 2 el suiker, de rest van het citroenrasp en de amandelen los.

Verwarm de oven voor op 175°C. Verdeel de kwark over de flensjes en vouw tot vierkantjes. Leg ze in een ingevette grote ovenschaal en zet 12 min. afgedekt in het midden van de oven. Serveer per persoon 2 tot 3 gevulde flensjes en geef er rabarbercompote bij.

Bereiden ± 20 min / oven ± 15 min.

PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET BEREIDING BART STUARTBEWERKINGONLINE REDACTIE DELICIOUS.

Dit recept verscheen eerder in delicious.