nr.1 foodmagazine

uit Pure C: gazpacho

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


In ons spiksplinternieuwe nummer staan maar liefst negen pagina’s over Pure C, hét boek over Sergio Herman en Syrco Bakker. Er staan zoveel bijzondere recepten in dat we met pijn in ons hart een selectie moesten maken. Dit recept voor overheerlijke gazpacho staat niet in delicious. maar we wilden ‘m toch niet voor je achterhouden… Daar is ‘ie te lekker voor! 

uit Pure C: gazpacho

voorgerecht / drankje | 4 personen

½ teen knoflook, in plakjes gesneden
½ sjalot, in ringen gesneden
paar blaadjes basilicum + extra voor erover
1 takje tijm, fijngesneden + extra voor erover
cayennepeper

gazpacho
¼ courgette
¼ aubergine
¼ komkommer
¼ bos bleekselderij
2 tomaten
2 rode paprika’s
½ venkel
½ teen knoflook
2 takjes basilicum, grof gesneden
2 takjes tijm

croutons
4 plakken Grand-mère (Frans bruin zuurdesembrood)*
olijfolie

Snijd voor de gazpacho alle groenten en kruiden in stukjes en maal ze fijn in de blender. Voeg de plakjes knoflook, sjalotringen, basilicum en tijm toe. Kruid de massa met zout en wat cayennepeper. Laat de massa 12 uur trekken in de koelkast en passeer door een zeef.
Verwarm voor de croutons de oven voor op 170°C. Snijd kleine blokjes (brunoise) van het Grand-mere brood. Besprenkel het brood met olijfolie en kruid met zout. Bak de croutons in 8 min. krokant en mooi bruin in de warme oven.

Verdeel de koele gazpacho over grote glazen en strooi er wat croutons bovenop. Leg op de croutons wat basilicum en tijm voor een extra groene toets.

* Frans bruin zuurdesembrood is bij een aantal bakkers in Nederland te koop of gebruik ander luchtig bruin zuurdesembrood.

Bereiden ± 30 min. / intrekken 12 uur

RECEPTEN SYRCO BAKKER & SERGIO HERMAN FOTOGRAFIE TONY LE DUC TEKST MARA GRIMM BEWERKING/PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

gazpacho-delicious