nr.1 foodmagazine

bread & butter pudding

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Restjes brood weggooien…daar houden we niet van. Bread & butter pudding is dus ook niet geheel toevallig 1 van onze favorieten. Lekker makkelijk en die restjes brood kunnen we gewoon gebruiken. En of je het nou in een grote ovenschaal doet of een eenpersoons cocotte…het gaat om de inhoud. En die is lékker!

bread & butter pudding

nagerecht | 4 personen

125 g gedroogde cranberry’s
5 el marsala of rum
8 sneetjes brood, liefst wit, korst verwijderd
± 75 g roomboter
200 ml melk
200 ml kokosmelk (blikje)
zaadjes van 1 vanillestokje
of 1 zakje vanillesuiker
2 eieren
1 eierdooier
80 g suiker
4 el gemalen kokos (toko)
poedersuiker voor de garnering
crème fraîche of vanille-ijs, voor erbij

ook nodig:
4 eenpersoons ovenschaaltjes*
1 braadslee/ovenschaal waar de 4 kleinere in passen

Verwarm de oven voor op 180°C.

Verwarm de cranberry’s met de masala kort in een steelpan en laat 30 min. staan om te wellen.

Bestrijk de sneetjes met boter, snijd ze kleiner en leg ze in de eenpersoons ovenschaaltjes.

Strooi de cranberry’s met aanhangend vocht tussen de sneetjes brood.

Verwarm de melk met de kokosmelk en vanillezaadjes in een steelpan tot net tegen de kook aan.

Klop de eieren met de dooier en de suiker schuimig in een kom en schenk al kloppend de hete kokosmelk erbij. Schenk het eimengsel over het brood in de ovenschaaltjes. Bestrooi ze royaal met gemalen kokos.

Zet de schaaltjes in de grotere schaal of braadslee in de oven en vul de grotere schaal met heet water tot net onder de rand van de kleinere.

Bak de bread & butter pudding in 25 min. gaar en goudbruin, bestrooi met poeder­suiker en serveer warm met ongezoete crème fraîche of met vanille-ijs.

* In plaats van 4 kleine ovenschaaltjes kun je ook 1 grotere ovenschaal nemen. Dan hoef je de sneetjes brood niet klein te snijden.

Bereiden ± 30 min. / wellen ± 30 min. / oven ± 25 min.

RECEPT YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN BEREIDING COEN BEUTE STYLING DÉSIRÉE VAN DIJK PRODUCTIE ELLEN VAN MOL

* Dit recept stond eerder in delicious.

Bread & butter pudding-delicious