nr.1 foodmagazine

trendy tapas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Culi-redacteur Ellen: ‘Afgelopen zomer was ik in Spanje al heel erg verrast door de nieuwe frisse wind die door tapasland waait. Er is een echte pintxos cultuur ontstaan waarbij iedereen probeert nog lekkerder en bijzonderder hapjes te maken. En nu ook in Haarlem!’

‘Sinds kort kan ik ook in mijn woonplaats Haarlem terecht voor deze vernieuwde tapas. Patxaran in de Spekstraat serveert de echte Baskische pintxos en tapas. Vooraan bij de bar kun je je keuze maken uit verrukkelijke pinxtos (kleine hapjes met een stokje erdoor, vaak op een stukje brood). Ze varieren van de klassieke tortilla tot heel bijzondere hapjes met een salade en scheermes of  een gevulde vijg met kaas gewikkeld in ibéricoham. Daarnaast kun je er tapas eten (een kleine portie op een bordje), zoals een plato de jamón ibérico, gamba’s a la plancha of croquetas.

Alles is heel betaalbaar, de wijnen zijn heel lekker en het personeel is bijzonder aardig en bereid alle hapjes die steeds weer uit de keuken komen uit te leggen. Een aanrader!’

Patxaran | Spekstraat 8 Haarlem | patxaran.nl

Beeld: Patxaran

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Patxaran - Haarlem