nr.1 foodmagazine

chinese koolsalade met peterselie-pestodressing

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


Verrassing: we krijgen de zon nog even te zien deze maand! Ze wordt steeds minder verlegen en kruipt beetje bij beetje achter de donkere herfstwolken vandaan. Hier op de redactie staan de ramen alweer open en de wintersjaal kan vandaag worden thuisgelaten. Bij delicious. krijgen we dan meteen zin in een lekkere frisse salade!

Probeer ook eens deze pastasalade met radicchio en pesto!

chinese koolsalade met peterselie-pestodressing, pompoenpitten en geitenkaas

bijgerecht of voorgerecht | 4 personen | v

1 kleine Chinese kool
150 g zachte/verse geitenkaas

peterselie-pestodressing
100 g pompoenpitten
150 ml groene olijfolie
15 g (jonge) bladpeterselie
1 teen knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en gebruik die bijv. voor een roerbakge-recht. Haal de rest van de koolbladeren los, was ze en scheur ze in kleine stukken of snijd ze in reepjes.
Verwarm voor de pesto de pompoenpitten in 1 el van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur onder af en toe omscheppen totdat ze licht kleuren. Neem uit de pan en laat op keukenpapier afkoelen. Pureer 30 g van de geroosterde pompoenpitten met de peterselie (ook stelen), rest van de olijfolie, knoflook en gember in de keukenmachine tot een grove dunne pesto en breng op smaak met zout en peper.
Meng de kool in een ruime kom met driekwart van de pesto en verdeel dan over een mooie platte schaal. Brokkel er de kaas over en bestrooi met de rest van de pom-poenpitten. Schep er nog wat van de pesto over of geef deze er apart bij.

Bereiden ± 20 min.

RECEPT TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

het saladeboek

Salades zijn ideaal als lunch, diner of als bijgerecht. In delicious. hét saladeboek vind je eindeloos veel inspiratie. Ook leuk als culi-cadeau!

koolsalade