lamsschenkels in pittige saus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heb je het geluk dat je een middag vrij bent? Maak dan deze lazy lamsstoof. Neem eerst het boodschappenlijstje over en kijk wat je al in huis hebt. Ga even langs de Islamitische slager voor 4 mooie stukken bovenpoot van het lam. Het recept is niet moeilijk, maar het gerecht moet wel 2 uur stoven. Geloof delicious.; dat is het waard.

hoofdgerecht | 4 personen

4 lamsschenkels à 300 g
zout en (versgemalen) peper
25 g boter of margarine
1 wortel, in schijfjes
1 grote ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, geperst
1 stengel bleekselderij, in schijfjes
2 gedroogde chilipepertjes (pepperoncini), fijngemalen in de vijzel
4 paprika’s, zaden en lijsten verwijderd, in repen
2 el tomatenpuree
300 ml rode wijn
300 ml runderbouillon
2 takjes rozemarijn
2 el citroensap
extra nodig: keukenpapier, staafmixer

Dep de lamsschenkels droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout
en peper. Verhit de boter in een braadpan, bak de schenkels hierin in
± 5 min. rondom bruin en neem ze uit de pan.

Voeg de wortel, ui, knoflook, bleekselderij, chilipeper en paprika toe
en bak de groenten ± 5 min. zachtjes in het braadvet van de schenkels.

Roer de tomatenpuree door de groenten, bak deze ± 1 min. mee en schenk dan
de wijn en bouillon erbij. Leg de schenkels en de takjes rozemarijn erbij
en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur laag en laat de schenkels
± 2 uur stoven. Voeg wat extra bouillon of wijn toe als de saus te dik wordt.

Neem de gare schenkels uit de saus, pureer de saus met de staafmixer, breng op smaak met zout, peper en citroensap en serveer de schenkels met de saus. Lekker met saffraanrisotto.

Tip: van de paprikasaus houd je veel over. Je hebt deze hoeveelheid nodig om
te kunnen stoven, maar het is te veel voor bij de schenkels. Wat je aan saus
overhoudt, kan je prima als soep of pastasaus gebruiken.

bereiden ± 40 min | stoven ± 2 uur

p.p. ± 550 kcal | 11 g koolhydraten | 29 g vet