nr.1 foodmagazine

preisoep met zalm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eén pan en maar vijf ingrediënten heb je voor dit gerecht nodig. Nog een voordeel: de preisoep staat in no time op tafel. Nog meer smaak? Maak dan je eigen vis- of kippenbouillon om het water te vervangen.

Probeer ook eens deze kruidige soep met linzen en wortel!

preisoep met zalm

voor- of lunchgerecht (4 personen)

400 g vastkokende aardappels, geschild
30 g roomboter of margarine
400 g zalmfilet
600 g prei, fijngesneden in halve ringen
125 ml slagroom

Snijd de aardappels in blokjes van ± 1 cm. Verhit de boter in een grote soeppan en bak de prei hierin ± 5 min. Voeg de aardappelblokjes en 1 l water toe. Voeg naar smaak zout toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de room toe en laat de soep ± 20 min. zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn. Snijd de zalm in repen van ± 2 cm breed en roer ze door de soep. Laat nog ± 5 min. zachtjes koken, tot de zalm gaar is. Voeg zout en
peper naar smaak toe. Verdeel de soep over 4 (voorverwarmde) diepe borden en serveer direct.

Bereiden ± 30 min

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

preisoep-delicious