nr.1 foodmagazine

jonge sla: salade met sinaasappeldressing

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vandaag een salade gerecht ter ere van dichter Rutger Kopland, hij schreef een van de meest geciteerde gedichten over jonge sla.

voorgerecht (4 personen)

50 ml sinaasappelsap
rasp en sap van een ½ (biologische) citroen
3 el extra vierge olijfolie
2 handsinaasappels
200 g feta of haloumi (Griekse kaas)
75 g bladspinazie, gewassen
1 rode ui, in ringen
50 g taggiasche olijven (delicatessewinkel)

Kook het sinaasappelsap in 3 min. tot de helft in. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer er dan het citroensap, -rasp en de olijfolie door.

Verhit de ovengrill op de hoogste stand. Schil met een scherp mes de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees en snijd ze in dunne plakken.

Snijd de kaas in plakken van 1 cm dik en leg ze op een ingevette bakplaat. Gril de kaas in
± 3 min. of tot ze lichtbruin zijn onder de grill.

Meng de spinazie en rode ui in een grote kom met de dressing en verdeel de salade over grote diepe borden. Leg er de sinaasappelpartjes, olijven en gegrilde kaas op. Bestrooi met vers gemalen peper.
Bereiden ± 30 min / oven 5 min.

Recept Eke Mariën Fotografie Eric van Lokven Styling Laura Jongeneel Bereiding Jacqueline Pietrowski

Dit recept verscheen eerder in delicious.