nr.1 foodmagazine

van de redactie: zomerzoete cocktails

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hier op de redactie zijn ze niet zo van de cocktails. Ja ja, zal wel. Ze wisten toch wel hun boozy lievelingsdrankjes te noemen. Favoriet? De caipirinha!

 Tekstcoördinator Laura weet maar één cocktail te noemen. Die moet dan wel heel delicious. zijn. ‘Eigenlijk ben ik meer een wijndrinker dan een cocktailmens, maar voor een VOC-tje maak ik een uitzondering. Liet me bij House of Bols in Amsterdam verrassen door een profshaker die met mijn favoriete smaak – citrus – aan de haal ging en me een VOC-cocktail presenteerde. Wat erin zit bleef een beetje schimmig, maar ik zag wodka, proefde sinaasappel, ijs en nog iets frissigs en ook iets kruidigs, dat was natuurlijk die VOC-shot. Het zag er geweldig uit en het feit dat ik het me nu nog herinner, zegt genoeg!’

De partner van culinair redacteur Trudelies, is net terug uit Cuba. ‘Hij probeerde gisteren een mojito voor me te maken, zoals hij op Cuba had gedronken, maar ik vond er niet veel aan. Na wat gesleutel en zoeken op sites werd ‘ie wel erg lekker. Ik houd ook erg van een caipirinha.’

Daar is culinair redacteur Ellen het mee eens. ‘Vroeger dronk ik wel eens Caipirinha’s in een leuk Braziliaans restaurant, waar ze ook vaak live muziek hadden na het eten. Je had niet veel caipirinha’s nodig om in de stemming te komen!’

Toen was het nog even zoeken naar het recept. Gelukkig wist marketingmedewerker Lisette hoe je een échte caipirinha maakt:

1 limoen
2 theelepels rietsuiker
geschaafd ijs
50 ml cachaca (een soort rum)

Partjes limoen in een glas. Rietsuiker erbij en even aanstampen. Geschaafd ijs erbij en de cachaca eroverheen gieten. Rietje erin!

FOTOGRAFIE: TUMBLR

Caipirinha-delicious