hangop met granola

delicious. PUUR  gaat,  zoals elke delicious. over genieten van lekker eten én over keuzes maken. In PUUR  ligt de nadruk op gezond, vers en variatie. Nog geen PUUR in huis? Bestel en deel PUUR, want je krijgt er nu twee voor een tientje. Bij Het buffet van Odette weten ze ook wat lekker is én gezond. Alleen biologische producten – mmm, dat stevige brood! – bijna alles zelfgemaakt – óók die net-iets-minder-gezonde mayonaise – en het sleutelwoord is vers!

En zeg nou zelf: is er nóg een restaurant in Amsterdam met een saladebuffet van biologische groenten? Speciaal voor delicious. PUUR maakte Odette dit lunch- of ontbijtgerecht met een twist.

ontbijt- of lunchgerecht (4 personen)

de hangop

2 l volle biologische yoghurt

de granola (voor 15 porties)

450 g havervlokken (natuurwinkel)
100 g blanke amandelen
75 g zonnebloempitten
75 g pompoenpitten (natuurwinkel of supermarkt)
½ tl kaneel
¼ tl zout
2 el zonnebloemolie
150 g honing
150 g rozijnen
100 g lijnzaad (natuurwinkel of supermarkt)
100 g gedroogde appelsnippers (natuurwinkel of supermarkt)

ook nodig bakpapier

Schenk de yoghurt in een theedoek. Knoop de doek dicht, doe in een zeef en laat ten minste 8 uur uitlekken boven een kom in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 165 ºC. Bedek de bakplaat met bakpapier. Doe de havervlokken, amandelen, zonnebloem- en pompoenpitten, het kaneel en de zout samen in een grote kom. Meng de zonnebloemolie met de honing en meng door de havernotenmix. Schep het mengsel op de ovenplaat en bak in oven in ± 30 min. licht goudbruin. Schep af en toe om, om aanbranden te voorkomen. Haal uit de oven, laat afkoelen en mix de rozijnen en het lijnzaad erdoor.

Serveer de hangop met de granola en bestrooi met de gedroogde appelsnippers. Schenk er eventueel nog wat honing overheen en vers fruit als druiven en appelpartjes.

Bereiden ± 10 min./ oven ± 30 min.

Recepten & foodstyling Odette Rigterink Fotografie Erik van Lokven Styling Cyn Ferdinandus Productie Merijn Tol

* Dit recept verscheen eerder in delicious.PUUR.