nr.1 foodmagazine

doperwtjes: om van te houden!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Doperwten
Niet alleen als de eerste haringen worden gevangen en asperges in première gaan, gaat ons culi-hart sneller kloppen. Van verse doperwten veren we ook op. Zij zijn er maar zo kort, dus als je ze tegenkomt: meenemen!

De zoetige erwtjes zijn niet te vergelijken met die uit pot of diepvries. Na het pellen houd je ongeveer de helft aan gewicht over. Je kunt ze beter niet rauw eten, maar eentje proeven kan geen kwaad. Proef dat frissige, zoete wat de overgang tussen lente en zomer zo goed illustreert. Koken of pureren is dan ook zonde, doe dat de rest van het jaar maar. Wij stoven ze liever op z’n Frans. Veel boter, witte wijn, sjalotje…

Foto doperwten via ab-inbevbars.nl.

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Doperwten