lovely London!

Londen: het aantal culi-adressen is er enorm. Marleybone High Street bijvoorbeeld, met veel leuke ‘places to be’ bij elkaar. Of het hippe Borough Market in Southwark. Online redacteur Arjan was onlangs een paar dagen in Londen en bezocht twee leuke restaurants. Echte aanraders!

Arjan: ‘Londen, echt een stad waar het elke keer weer voelt als thuiskomen. En als ik er dan ben, ga ik altijd wel even op zoek naar nieuwe culi-adressen. Deze keer at ik bijvoorbeeld bij Busaba Eathai – van de mensen achter Wagamama. Lekker dat het was! Ik at gebakken kip met lemongrass en chilisaus en daarbij kokosrijst en een glaasje sake. Perfecte combi!’

‘De tweede avond wilde ik heel graag eten bij Barrafina (op aanraden van delicious.chef Suzanne). Vanwege Bank Holiday was het helaas gesloten (het enige restaurant in heel Londen dat gesloten was natuurlijk). Dus dat werd zoeken… In een Harry Potter-achtig straatje – waar verder alles donker was – vond ik een klein maar ‘superlekker’ restaurant: Andrew Edmunds. Met maar 25 tafeltjes over twee verdiepingen (de keuken is in de kelder). Een typisch Londens restaurantje dus. Ik at er spinazierisotto met ricotta, wilde spinazie, pijnboompitten en rucola. Elke dag is het menu anders, met dagverse producten en nieuwe gerechten. Dus als jij gaat, staan er iets heel anders op de elke dag opnieuw handgeschreven (!) menukaart.’

Meer culi-tips voor Londen vind je in ‘De Gids’ van delicious. mei 2008. Mocht je deze niet (meer) hebben, mail dan even naar marketingdelicious@sanomamedia.nl dan sturen we je deze gids.

Busaba Eathai