nr.1 foodmagazine

snelle maaltijdsoep met vis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op een drukke doordeweekse dag is het soms best eens lekker als je snel kaar bent met koken. En voor de afwas is het ook wel fijn als dat allemaal in 1 pan kan. Deze snelle maaltijdsoep met witte vis heeft het beide. En ziet er ook nog eens héél mooi uit.

snelle maaltijdsoep met vis

hoofdgerecht (4 personen) 

75 ml olijfolie
2 uien, grof gesneden
1 groot blikje geconcentreerde tomatenpuree
rasp en sap van 1 (liefst biologische) sinaasappel
300 g geschrapte krieltjes, gehalveerd
1 l kippen- of groentebouillon (van tablet)
3 gekleurde paprika’s (rood, geel, groen), in reepjes
400 g witvisfilet, in blokjes
200 g cocktailgarnalen, staartjes eraf
3 el gesneden (blad)peterselie 

Bak in een ruime pan in de olie de uien in 5 min. glazig. Voeg de tomatenpuree en de sinaasappelrasp toe en bak kort mee. Voeg dan de krieltjes, en bouillon toe, breng aan de kook en laat 8 min. koken. Voeg de paprika’s toe en kook nog 5 min. zachtjes.

Draai het vuur laag, voeg het sinaasappel-sap en de vis toe en kook zachtjes 4-5 min. totdat de vis net gaar is. Voeg de laatste minuten de garnalen toe en warm mee. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi royaal met de peterselie. Serveer met brood naar keuze.

Bereiden ± 30 min.

FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

snelle maaltijdvissoep