quiche met gerookte forel en kerstomaatjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het voorjaar vraagt om lichtere gerechten. Vandaag een quiche met gerookte vis, kerstomaatjes en een frisse kruidige salade met avocado en mozzarella.

Deze quiche kun je ook prima koud eten.

quiche met gerookte forel en kerstomaatjes

hoofd- of lunchgerecht (4-6 personen)

6 blaadjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
4 eieren
125 ml slagroom
200 g gerookte forelfilet of zalm, in stukjes
250 g troskerstomaatjes, gehalveerd

salade

2 rijpe avocado’s, in blokjes
1 zakje gemengde sla
2 el verse  groene kruiden (naar keuze), fijngesneden
100 ml dressing, naar keuze
1 bol mozzarella, in stukjes

Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een ingevette quichevorm van 24 cm met de plakjes deeg, zorg ervoor dat de randen elkaar iets overlappen en druk ze goed vast. Snijd de rand mooi bij. Leg een royaal stuk bakpapier in de vorm en vul met overjarige gedroogde bonen of keramische korrels. Bak de bodem 10 min. voor.

Klop de eieren met de room los en breng op smaak met zout en peper. Verwijder het bakpapier met de hulpvulling en verdeel de forelstukjes over de bodem. Giet het eimengsel erin en verdeel de helft van de tomaatjes, met snijvlak naar boven over de quiche. Bak de quiche 35 min. in de oven totdat het ei stevig is en de kleur mooi goudbruin.

Schep intussen voor de salade de rest van de ingrediënten door elkaar. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade.

Bereiden ± 20 min./ oven ± 45 min.

Recept Trudelies Schouten fotografie Rob van der Vet styling Jan Willem van Riel bereiding Eke Mariën