nr.1 foodmagazine

de ontbijtshow: 4 x homemade jam en salsa

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kleine moeite groots effect, steel met Pasen de show met zelfgemaakt broodbeleg. De recepten zijn van delicious. friends De Bakkerswinkel op het Westergasfabrieksterrein in Amsterdam.

Delicious. heeft ook eigen broodbeleg. Neem een kijkje in de shop.

ananas-basilicumjam met kappertjes

voor 1 pot
1 ananas, schoongemaakt en in stukjes
200 g geleisuiker
2 el kappertjes
2 el basilicum, fijngesneden

Laat de ananas in een steelpan op laag vuur 10-15 min. zachtjes koken. Neem de pan van
het vuur en pureer de ananas met een staafmixer. Doe het mengsel terug in de pan, voeg
de suiker toe en kook de jam nog 5 min. door. Roer de kappertjes en de basilicum erdoor en laat afkoelen.
Serveer de jam met (grove) paté en een kapperappeltje op boeren- of zuurdesembrood.
Bereiden ± 25 min.

tomatensalsa met peper en koriander

voor 4-6 broodjes
1 vleestomaat, in heel kleine blokjes
1 el fijngesneden koriander
¹⁄³ rode ui, fijngesneden
¹⁄³ jalapeñopeper of groene peper, fijngesneden
1 tl sherry- of rodewijnazijn
1 tl limoensap
Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng de salsa op smaak met zout en peper.
Maak de salsa het liefst een dag van tevoren zodat de smaken goed mengen. Zet de kom
afgedekt op een koele plek (niet in de koelkast). Serveer de salsa met cheddarkaas en wat
rucola op boerenbrood.
Bereiden ± 10 min.

mango-sinaasappeljam

voor 1 pot
1 mango, geschild en in stukken
½ sinaasappel, ongeschild in blokjes
sap van een ½ citroen
150 g geleisuiker
Meng mango, sinaasappel en citroensap in een steelpan en laat alles op laag vuur
10-15 min. koken. Neem de pan van het vuur en pureer het fruit met een staafmixer (of
gebruik een keukenmachine). Doe het mengsel terug in de pan, voeg de
suiker toe en kook de jam nog 5 min. door. Laat de jam afkoelen. Serveer de jam met geitenkaas op zuurdesembrood, bestrooid met geroosterde, gehakte pecannoten.
Bereiden ± 25 min.

salsa verde

voor 4-6 broodjes
3 el fijngesneden peterselie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
50 g kappertjes
4 ansjovisfilets, fijngesneden
3 el olijfolie
citroensap

Meng de peterselie met de ui, knoflook, kappertjes en ansjovisfilets en snijd alles nog
een keer heel fijn (evt. in de keukenmachine). Meng de olie erdoor en breng op smaak
met citroensap, peper en zout. Serveer de salsa met serranoham en repen geroosterde paprika op landbrood.
Bereiden ± 10 min.

recepten en bereiding De Bakkerswinkel Amsterdam fotografie Louis Lemaire styling Bertien Minningh

 

Deze recepten zijn eerder verschenen in het delicious.magazine.
brunch