kipfilet met mosterd en gebakken tomaten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ons culinaire leven zonder mosterd is eigenlijk niet voor te stellen. Dijonmosterd is een must in Franse vinaigrette. Mayonaise krijgt een extra kick met een lepel mosterd. Het is de perfecte kant-en-klare marinade voor kip of lamsvlees. En wat geven we bij de bitterbal? Mosterd, natuurlijk.

hoofdgerecht (2 personen)
2 kipfilets à 125 g
½ el grove mosterd
25 g boter
300 g kleine trostomaten, gehalveerd
2 takjes verse dragon, blaadjes geplukt of 1 el gedroogde dragon

Wrijf de kipfilets in met mosterd, zout en peper.  Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op middelhoog vuur in ± 5 min. rondom bruin.
Verdeel de tomaatjes en dragon rondom de kipfilets en smoor de kip met het deksel op de pan in nog 10-12 min. zachtjes gaar. Geef er rucolasalade en gebakken aardappels bij.

bereiden ± 25 min
p.p. ± 250 kcal/ 3 g koolhydraten/ 13 g vet

kipfilet-delicious