pasta met gebakken venkel en citroen-kruidensaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pasta is prima doordeweeks eten, zeker als je er iets extra lekkers van maakt. Lekker easy te maken en met de frisse smaak van citroen.

Venkel over? Toetje! Probeer deze bavarois met griesmeel, venkel en bramensaus eens!

pasta met gebakken venkel en citroen-kruidensaus

hoofdgerecht 

voor 4 personen

350-400 g tagliatelle óf probeer deze delicious pasta mafaldine 
2 grote of 4 kleine venkelknollen, in parten of kleintjes in kwarten
50 g boter
4 el fijngesneden gemengde Italiaanse kruiden
3 bosuitjes, in schuine plakjes
150 ml slagroom
2 citroenen, schil geraspt,sap geperst
150 g Parmezaanse kaas

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Kook de venkel ± 7 min. in het pastawater mee.

Verwarm voor de pastasaus 35 g boter in een kleine steelpan. Voeg aan de 35 g boter de kruiden, bosuitjes, slagroom en helft van het citroenrasp toe en laat ± 2 min. zacht koken. Voeg aan het kruidenmengsel 2-3 el citroensap toe, verwarm kort, breng royaal op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur.

Giet de pasta en venkel af. Verwarm voor de venkel 15 g boter in een pan. Neem de venkelstukken eruit, voeg deze met de rest van het citroenrasp toe aan de pan met
15 g boter en laat met deksel zachtjes 5 min. bakken. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de pasta terug in de pastapan en roer de citroensaus en 75 g van de kaas erdoor. Bestrooi zowel de venkel als de pasta op het bord met nog wat Parmezaanse kaas. Ook lekker als bijgerecht met karbonades.
Bereiden ± 25 min.

Receptuur Trudelies Schouten Fotografie Rob van der Vet  Styling  Jan Willem van Riel Bereiding Eke Mariën

pasta venkel-delicious