pasta met gebakken venkel en citroen-kruidensaus

pasta venkel-delicious

Ben jij ook zo gek op korte ingrediëntenlijsten? Less is niet alleen more: zulke recepten zijn vaak precies goed op smaak én lekker snel klaar. Precies wat je wil op een doodnormale dag.

Ook een fijne lijst: 19x easy gerechten met maximaal 9 ingrediënten.

Pasta met gebakken venkel en citroen-kruidensaus

[membership level=”-3″]

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, voorjaar | italiaans |
Pasta is perfect voor doordeweeks, al helemaal wanneer je 'm vol stopt met groenten! Dit recept vraagt om verse venkel, is easy te maken en fris dankzij citroen.
kooktijd25 minutes
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 350-400 g tagliatelle
  • 2 grote (of 4 kleine) venkelknollen, in parten of kleintjes in kwarten
  • 50 g boter
  • 4 el Italiaanse kruiden, fijngesneden
  • 3 bosuitjes, in schuine plakjes
  • 150 ml slagroom
  • 2 citroenen, schil geraspt, sap geperst
  • 150 g Parmezaanse kaas

instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Kook de venkel ± 7 min. in het pastawater mee.
  • Verwarm voor de pastasaus 35 g boter in een kleine steelpan. Voeg aan de 35 g boter de kruiden, bosuitjes, slagroom en helft van het citroenrasp toe en laat ± 2 min. zacht koken. Voeg aan het kruidenmengsel 2-3 el citroensap toe, verwarm kort, breng royaal op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur.
  • Giet de pasta en venkel af. Verwarm voor de venkel 15 g boter in een pan. Neem de venkelstukken eruit, voeg deze met de rest van het citroenrasp toe aan de pan met 15 g boter en laat met deksel zachtjes 5 min. bakken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de pasta terug in de pastapan en roer de citroensaus en 75 g van de kaas erdoor. Bestrooi zowel de venkel als de pasta op het bord met nog wat Parmezaanse kaas. Ook lekker als bijgerecht met karbonades.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Receptuur: Trudelies Schouten. FotografieL Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Eke Mariën
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


[/membership]
[membership level=”3″]

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, voorjaar | italiaans |
Pasta is perfect voor doordeweeks, al helemaal wanneer je 'm vol stopt met groenten! Dit recept vraagt om verse venkel, is easy te maken en fris dankzij citroen.
kooktijd25 minutes
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 350-400 g tagliatelle
  • 2 grote (of 4 kleine) venkelknollen, in parten of kleintjes in kwarten
  • 50 g boter
  • 4 el Italiaanse kruiden, fijngesneden
  • 3 bosuitjes, in schuine plakjes
  • 150 ml slagroom
  • 2 citroenen, schil geraspt, sap geperst
  • 150 g Parmezaanse kaas

instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Kook de venkel ± 7 min. in het pastawater mee.
  • Verwarm voor de pastasaus 35 g boter in een kleine steelpan. Voeg aan de 35 g boter de kruiden, bosuitjes, slagroom en helft van het citroenrasp toe en laat ± 2 min. zacht koken. Voeg aan het kruidenmengsel 2-3 el citroensap toe, verwarm kort, breng royaal op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur.
  • Giet de pasta en venkel af. Verwarm voor de venkel 15 g boter in een pan. Neem de venkelstukken eruit, voeg deze met de rest van het citroenrasp toe aan de pan met 15 g boter en laat met deksel zachtjes 5 min. bakken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de pasta terug in de pastapan en roer de citroensaus en 75 g van de kaas erdoor. Bestrooi zowel de venkel als de pasta op het bord met nog wat Parmezaanse kaas. Ook lekker als bijgerecht met karbonades.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Receptuur: Trudelies Schouten. FotografieL Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Eke Mariën
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


[/membership]

Of ga nog even verder met venkel: kokossoep met citroengras, venkel en rivierkreeftjes.

pasta venkel-delicious