nr.1 foodmagazine

spruitjeslucht

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

spruitjes spruiten

Hot topic deze winter: spruitjes. Op de lijst met meest gehate groente staat het miniatuurkooltje vaak bovenaan. Wie heeft er geen jeugdherinneringen aan smakeloze kapot gekookte spruitjes, om nog maar te zwijgen van de weerzinwekkende spruitjeslucht!

Oorzaak? Spruitjeslucht ontstaat wanneer de kooltjes te lang worden gekookt. Er komen dan vluchtige zwavelverbindingen vrij.  Niet meer doen dus, spruitjes lang koken. Door de spruitjes kort te koken houden ze bovendien hun knapperige beet. Afhankelijk van de grootte, volstaan zo’n 8 kookminuten vaak al. Of korter als je ze daarna nog gaat bakken in de pan. Ga voor gebakken spruitjes met spek en uien of geroerbakte oosterse spruitjes met koriander en vissaus of voor deze klassieke spruitjes met mornaysaus.

bron: theveganronin.wordpress.com