nr.1 foodmagazine

kruidige zoete wijn

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Als de temperatuur buiten onder het vriespunt duikt, zijn we echt toe aan iets warms. Én iets kruidigs. Dit warme kacheltje – in de vorm van een Zwitserse drank – maakt het allemaal net iets aangenamer. 

drank | voor 4-6 glazen

1 fles rode wijn
75 g suiker
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
snuf nootmuskaatpoeder
snuf kardamompoeder
3 dunne plakjes gemberwortel
een paar citroen- of sinaasappelschillen

Breng de suiker, wijn, specerijen en citrusschil langzaam aan de kook. Laat de suiker onder regelmatig roeren oplossen. Laat de wijn nog 15 min. van het vuur af staan en schenk door een zeef. Laat desgewenst afkoelen en serveer in kleine glazen, evt. met een citrusschilletje erin.

Bereiden ± 25 min. 

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Kruidige zoete wijn-delicious