gebrande nootjes met rozemarijn

Je beste vrienden + superlekkere, zelfgemaakte hapjes + oogstrelende drankjes + je mooiste jurk: een feestelijke manier om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te gaan! In het delicious. kerstnummer vind je 12 recepten voor overheerlijke oud&nieuw-hapjes. Hier een van de redactiefavorieten: gebrande nootjes met rozemarijn.

hapje (10 personen)

de blaadjes van 2 takjes rozemarijn + extra
300 g gemengde gezouten noten
150 g suiker
de geraspte schil van 1 (liefst biologische) sinaasappel
evt. flake zout voor erover

Voorbereiden: je kunt dit de ochtend van tevoren doen, begin 1 uur van tevoren.

Hak de rozemarijnblaadjes heel fijn. Verwarm op laag vuur, onder af en toe roeren de noten met de suiker in een wijde pan met dikke bodem (geen anti-aanbak). Blijf roeren tot er zich een dun laagje karamel om de nootjes vormt. Roer de rozemarijn en sinaasappelschil erdoor. Schep de noten op een met bakpapier belegde bakplaat, laat afkoelen en schep regelmatig om, zodat ze niet aan elkaar plakken. Bewaar goed afgesloten.

Bestrooi vlak voor serveren met nog wat fijngehakte rozemarijn en flake zout.

Bereiden: begin ± 5 min. van tevoren.

Voorbereiden ± 15 min./ afkoelen ± 30 min./ bereiden ± 5 min.

RECEPTEN EN FOODSTYLING NADIA ZEROUALI FOTOGRAFIE HAROLD PEREIRA STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

nootjes-delicious