nr.1 foodmagazine

anijskoekjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gek van Italië? Maak deze verslavend lekkere Italiaanse anijskoekjes met olijfolie en witte wijn. Serveer ze met een glaasje Vin Santo om ze in te dopen. Meer zin in zoet? Ons nieuwe Italiaanse nummer ligt vandaag in de winkel met heerlijke taarten en koekjes van Gemma Mirabilio.

gebak (20-30 stuks)

4 steranijs
125 ml witte wijn
100 ml anisette
250 g bloem
125 g kristalsuiker + extra voor de garnering
125 ml fruitige olijfolie

Kneus de steranijs met de platte kant van een mes, voeg toe aan de wijn en de anisette en laat 15 min. staan. Verwarm de oven voor op 175°C.

Meng de bloem, suiker en olie en kneed alles in 15 min. tot een deeg. Zeef het wijnmengsel en kneed de drank door het deeg.
Zet een diep bord met de extra suiker klaar.

Verdeel het deeg in 4 porties en rol van elke portie een rol van 1½ cm dik. Snijd elke rol in stukken van 8-10 cm en vorm van elk stuk een ronde lus. Druk de uiteinden vast. Druk de bovenkant van het koekje in de suiker zodat het met een mooi dun laagje bedekt is.

Leg de koekjes dan op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes 6-7 min. tot ze stevig zijn en licht gekleurd. Laat de koekjes afkoelen.

Bereiden ± 30 min / oven ± 25 min.
p.st. ± 90 kcal / 0 9 eiwit / 5 g vet / 9 g koolhydraten

fotografie Rob van der vet styling Jan Willem van Riel bereiding Coen Beute