nr.1 foodmagazine

grieks stoofvlees met zilveruitjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

Jammer genoeg hebben Griekse restaurateurs in Nederland de laatste tijd heel wat te verduren gehad. Door al het negatieve nieuws over de Griekse economie worden ze bedreigd(!) en verliezen ze veel klanten. De delicious. redactie gaat daarom deze week, maar weer eens lekker Grieks buiten de deur eten.  Wie heeft er nog goede tips voor ons? En vandaag op het delicious. menu, een Griekse klassieker, stoofvlees met verse zilveruitjes, ze liggen nu vaak bij de groentespecialist.

 

hoofdgerecht (4-6 personen)

4-5 el olijfolie
± 1 kg mager rundvlees, in dobbelstenen
750 g kleine verse uitjes (zilveruitjes) of kleine sjalotten, gehalveerd
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 blaadje laurier
snufje gemalen kaneel
1 tl gedroogde oregano
600 g rijpe tomaten, ontveld, in stukjes
300 ml rode wijn
3 el fijngesneden peterselie

Verhit de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de uitjes, knoflook, laurier, kaneel en oregano 5-10 min. in het bakvet. Voeg de tomaten, rode wijn en ± 200 ml water toe. Leg het vlees terug in de pan en voeg eventueel nog wat water toe, het vlees moet net onder staan. Stoof het vlees met het deksel op de pan ± 2 uur tot het gaar is.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi voor het serveren de peterselie erover. Serveer bij het Grieks stoofvlees een romige aardappelpuree bij die gemaakt is met olijfolie.
Bereiden ± 2½ uur
p.p. ± 445 kcal/ 12 g koolhydraten/ 19 vet

Receptuur Trudelies Schouten fotografie Robert Vendig styling Anja Ditzel bereiding Coen Beute

 

 

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

griekse stoofschotel-delicious