rode mul met aardappel en ansjovis

Ovenschotels zijn meestal heel simpel om te maken, maar dit recept maakt het nóg makkelijker. Rode mul heeft lekker stevig visvlees en heel veel smaak. Geef bij de vis sappige trostomaatjes aan de tak, gegrild met wat olijfolie in de oven. Weinig tijd? Gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak. Scheelt toch weer 10 minuutjes bereidingstijd.

Hoofdgerecht (4 personen)

600 g vastkokende aardappels, geschild, in schijfjes
3 el olijfolie
1 blikje ansjovisfilet, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
zeezout, vers gemalen zwarte peper
4 rode mullen, ­schoongemaakt*
8 (verse) laurier­blaadjes
200 ml kippenbouillon (evt. van tablet)
extra nodig: lage ovenschaal, aluminium­­folie

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de aardappelschijfjes ± 8 min. in water met zout en giet ze af.  Vet de ovenschaal in met 1 el olijfolie. Verdeel de aardappelschijfjes gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi ze met de ansjovis, knoflook en royaal peper.

Kerf de zijkanten van de mullen met een scherp mes 1 keer schuin in. Wrijf de vis in met peper, weinig zout en 1 el olijfolie en steek in elke kerf een laurierblaadje. Leg de vissen op de aardappels.

Schenk de bouillon in de ovenschaal, besprenkel met 1 el olijfolie en dek het gerecht af met aluminiumfolie. Bak de aardappels en vis in ± 20 min. gaar in de oven.
* Of vervang de rode mul door een ander stevig visje met veel smaak. Kijk op www.goedevis.nl voor suggesties.

Bereiden ± 15 min. /oven ± 20 min.

 

Receptuur Janneke Vreudenhil fotografie Eric van Lokven bereiding Ingmar Niezen. styling Jan-Willem van Riel

rode mul-delicious