9 onmisbare wijntips voor beginnende wijnproevers

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze 9 tips maken van jou een betere wijnproever! 

  1. Ruiken aan een kurk is niet voldoende om een wijn te checken op foutjes. 
  2. Een wijnglas met taps toelopende hals houdt de aroma’s goed vast. Door wijn rond te draaien (walsen), komen de aroma’s beter naar boven. 
  3. Slurpen’ na een slok wijn versterkt de smaak doordat de aroma’s via je mond in de neus komen.
  4. Kwaliteit van een wijn proef je in de afdronk; hoe langer de afdronk hoe beter! 
  5. Wijn is de enige drank die meer dan honderd verschillende geuren (esters) kan bezitten.
  6. Een te koude wijn smaakt minder omdat de aroma’s ‘bevriezen’. 
  7. Een wijn een paar uur laten luchten, heeft weinig effect.
  8. Een slokje water of stukje stokbrood kan de smaak van de wijn al beïnvloeden. 
  9. Wijn proef je ’s ochtends het beste. Dus wacht niet tot de vijf in de klok zit!

TEKST ELLEN DEKKERS

wijn delicious.