kip met abrikozen en pijnboompitten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eke: ‘Door het stoven krijgt de saus een volle smaak. Het zoetzuur van de abrikozen, sherryazijn en sherry maken de kip heerlijk zacht.’

 

hoofdgerecht (4 personen)

4 kippenpoten
2 el olijfolie
1 grote ui, in ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 el pijnboompitten
150 g gewelde abrikozen, in vieren gesneden
2 el bloem
4 el sherryazijn
100 ml medium sherry
200 ml gevogeltefond

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bestrooi de kippenpoten met zout en peper en bak ze in10 min. rondom bruin in de hete olijfolie.

Neem de kip uit de pan, zet het vuur lager en voeg de uien en knoflook toe aan het braadvocht. Fruit ze 5 min. op matig vuur tot ze glazig zijn. Voeg de pijnboompitten en abrikozen toe en bak ± 1 min. mee. Doe de bloem erbij en bak ± 1 min. mee. Schenk de azijn en sherry bij het gerecht en verhit het gerecht al roerend met een garde tot de saus bindt.

Doe de saus samen met de kippenpoten in een braadslee en voeg de fond toe. Zorg ervoor dat de poten deels onder het vocht staan, voeg indien nodig nog wat water toe. Dek de braadslee af met een deksel of gebruik eerst een laagje bakpapier met daaroverheen aluminiumfolie. Gaar de poten in de oven in 50-60 min. Keer ze na 30 min. om. Serveer de kip met abrikozen met couscous of rijst.

Bereiden ± 2 uur
p.p. ± 775 kcal/ 40 g eiwit/ 44 g vet/ 55 g koolhydraten

Receptuur en bereiding Eke Mariën, Fotografie Eric van Lokven Styling Laura Jongeneel

 

Kip abrikozen-delicious