spaghetti met olijvenpasta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

Dit gerecht staat of valt met de kwaliteit van de zwarte olijven: kant-en-klaar ontpitte olijven zijn vaak nogal smaakloos. ’t Is wel wat meer werk, maar zelf ontpitten loont!’


 

voor- of hoofdgerecht 6-4 personen

400 g spaghetti
zout, vers gemalen peper
200 g zwarte olijven (goede kwaliteit) zonder pit, fijngesneden
3 teentjes knoflook, geperst
2 tl gedroogde oregano of 3 takjes verse oregano
50 g gepelde amandelen, helft fijngemalen, helft grof gehakt
2 el extra vierge olijfolie (+ extra)
Parmezaanse kaas, geschaafd (of zwarte truffel, in flinters)
extra nodig: keukenmachine of vijzel

Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en zout al dente volgens de aanwijzing op de verpakking.

Maal de olijven, knoflook, oregano en amandelen fijn in de keukenmachine (of in de vijzel).
Voeg de olijfolie toe terwijl de machine draait. Roer er evt. nog extra olijfolie door (of wat kookwater van de pasta) om het mengsel iets smeuïger te maken en breng op smaak met zout en peper.
Giet de spaghetti af, schep de olijvenpasta erdoor en bestrooi met wat Parmezaanse kaas of eventueel met geschaafde truffel.
Bereiden ± 20 min.
p.p. ± 395 kcal /49 g koolhydraten / 49 g vet

Receptuur Lorenza de’Medici. Bereiding Lars Hamer Fotografie Paul Grootes Styling Anja  Ditzel

 

spaghetti met olijf-delicious