kersensorbetijs / sorbetto di ciliegie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een lekker fris toetje als afsluiting van een zomermaaltijd. Van dit sorbetijs kun je ook sgroppino maken: vul champagneglazen met een bol kersensorbetijs, een scheutje wodka en vul af met champagne.

nagerecht (4 personen)
400 g zoete kersen
sap van 1 citroen
1 el kirsch of maraschino of wodka (slijter)
200 g suiker
extra nodig: kersenontpitter, keukenmachine, ijsmachine

Ontpit de kersen, houd zo’n 10 kersen met steel apart. Maal de kersen fijn in de keukenmachine. Doe de pulp over in een kom en voeg het citroensap en de drank toe.

Breng in een pannetje 1oo ml water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat de suikersiroop ± 10 min. afkoelen. Voeg de siroop toe aan de kersen.

Doe het mengsel in een ijsmachine en draai er in ± 1 uur (afhankelijk van je ijsmachine) sorbetijs van. Heb je geen ijsmachine, doe het mengsel dan in een ijsbak en zet deze in de vriezer. Roer om het half uur de ijskristallen goed los met een vork en laat het ijs in 3-5 uur opstijven.

Serveer bolletjes ijs in gekoelde ijscoupes met een paar kersen met steeltje.
*Maraschino (of marasquin) is een likeur is gemaakt van kersen, rozen, amandelen, frambozen en geurige bloemen.

Bereiden ± 30 min. /bevriezen minstens 1 uur of 3-5 uur
p.p. ± 200 kcal/ 50 g koolhydraten/ 0 g vet

Receptuur en bereiding Leonardo Pacenti. Fotografie Harold Pereira Styling Mirjam van der Rijst.

Kersensorbetijs-delicious