nr.1 foodmagazine

witte sangria

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

drankje (6 personen)

12-18 ijsblokjes
8 dunne schijfjes handpeer, ongeschild
8 dunne schijfjes groene appel, ongeschild
8-12 witte druiven (± 75 g), gehalveerd
4 limoenen
1 fles alcoholvrije witte wijn, bijv. Amé (750 ml), gekoeld

Verdeel de ijsblokjes en het fruit over 6 (wijn-)glazen of een karaf. Halveer 3 limoenen en knijp ze boven het fruit uit. Snijd de laatste limoen in 6 partjes. Steek op elk glas een partje limoen. Schenk de wijn in de glazen 
of de karaf en serveer de witte sangria.
Bereiden ± 15 min.

Tip: neem voor een rosé sangria Amé rosé en rood fruit als rode bessen, plakjes rode meloen en frambozen. Vervang de limoenen evt. door 2-3 sinaasappels.

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Witte sangria-delicious