Dit is het allerlekkerste recept voor een homemade mojito

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een subtiele combinatie van limoen, rum, suiker en munt geeft de onweerstaanbaar fris, zoete en zure bite. De, van oorsprong, Cubaanse mojito is verraderlijk lekker.

Zo lekker zelfs dat je er soms een kater aan overhoudt. Don’t try this at home, zou het advies kunnen zijn, maar zo ver willen we nu ook niet gaan. Het is namelijk een feestje om te maken. Met het juiste gereedschap en goede ingrediënten maak je een verse mojito letterlijk in een handomdraai.

Wat heb je nodig?
1½ limoen in partjes gesneden
circa 20 blaadjes verse munt
2½ tl rietsuiker
1 handvol ijs
65 ml witte rum
scheutje sodawater

Doe de munt, limoen en suiker in een stoer middenhoog glas en stamp het geheel samen tot de suiker, het vrijgekomen sap en de munt elkaar goed opnemen. Voeg het ijs toe en giet hierover de rum. Maak wat meer op smaak met de soda en roer het geheel goed door elkaar. Maak af met wat blaadjes verse munt.

mojito-delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze