cantuccini salati & mineraalwater met honing en limoen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

Met z’n allen buiten aan een lange tafel voor het aperitief.  De flessen wijn komen op tafel, een flinke glazen karaf met verfrissende San Pellegrino al miele e mentuccia en cantuccini salati.  Het begin van een mooie avond…

 

 

Cantuccini salati zijn hartige amandel-Parmezaanse kaaskoekjes gebakken met verse rozemarijn. Deze biscotti worden dubbelgebakken en zijn drie maanden houdbaar in een glazen weckpot of een afgesloten koektrommel.

 

san pellegrino al miele e mentuccia
mineraalwater met limoen en honing

drankje (voor 1 l)

Roer 2 el honing met een vork door het sap van 2 limoenen tot de honing is opgelost. Voeg het mengsel toe aan 1 l bruisend mineraalwater. Voeg evt. nog wat extra limoensap naar smaak toe. Zet in de koelkast en serveer koud in glazen met vers muntblad en een schijfje limoen erin.

Bereiden ± 5 min / koelen ± 1 uur.

 

cantuccini salati
hartige koekjes (25 stuks)

300 g tarwebloem
½ tl bakpoeder
200 g Parmezaanse kaas
25 g verse rozemarijn, naaldjes fijngehakt
200 g gepelde amandelen, waarvan 150 g fijngemalen en 50 g heel grof gehakt
3 (scharrel)eieren
30 ml extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng de bloem, 1 tl zout, het bakpoeder, de Parmezaanse kaas, rozemarijn en de fijngemalen amandelen door elkaar. Voeg de eieren, olijfolie en 25 ml koud water toe en kneed dit 10 min. lang. Voeg de grof gehakte amandelen toe als het deeg een korrelige massa is en kneed nogmaals alles flink door elkaar. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en zet deze afgedekt 1 uur in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met vochtige handen het deeg tot langwerpige stroken van ongeveer 7 x 20 cm en 2-3 cm hoog en leg ze op de bakplaat. Leg er een vel bakpapier bovenop. Bak de cantuccini salati 40 min. Laat ze 1 uur afkoelen.

Snijd ze in plakjes van 1 cm dik, leg deze nogmaals op de bakplaat en bak de cantuccini nog 15-20 min. onafgedekt. Laat afkoelen en serveer de cantuccini.

Bereiden ± 45 min / oven ± 1 uur / afkoelen ± 2 uur / rusten ± 1 uur
p.p. ± 135 kcal / 7 g eiwit / 8 g vet / 9 g koolhydraten

Receptuur en bereiding Complimenti, Haarlem Fotografie Eric van Lokven Styling Laura Jongeneel