paella met kip, chorizo en paprika

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

Doordeweeks even ontspannen, doe je zo. Even een kwartiertje snijden en roeren, de paella in de oven doen,  glas wijn inschenken en even bijkletsen over de dagelijkse beslommeringen… 

 

hoofdgerecht, 4 personen

3 el milde olijfolie
8 kleine kipdrumsticks
1 el milde paprikapoeder
1 grote ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, in plakjes
1 rode, groene en gele paprika, in blokjes
1½ tl geelwortelpoeder (kurkuma)* of 1 tl saffraandraadjes
350 g risottorijst (Lassie)
600-650 ml kippenbouillon, van 1 tablet
100 g chorizo, aan één stuk, in blokjes
3 el fijngesneden platte peterselie

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olie in een ruime pan. Kruid de drumsticks met zout, peper en 1 tl van het paprikapoeder. Bak de drumsticks rondom goudbruin in olie.
Voeg ui, knoflook en paprika’s toe en bak kort mee. Voeg de rest van het paprikapoeder en de kurkuma (of saffraan) toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst toe en roer 3 min. totdat alles goed gemengd is. Voeg de bouillon en chorizo toe, breng aan de kook en laat zachtjes 5 min. koken. Roer af en toe.
Schuif de pan dan in het midden van de oven en laat de rijst in 15-20 min. verder garen. Voeg evt. nog wat bouillon toe als het te droog lijkt. Neem de pan uit de oven, dek af met deksel of aluminiumfolie en laat nog 
10 min. verder doorgaren. Bestrooi met de peterselie en serveer.
Bereiden ± 15 min/ oven en nagaren ± 30 min.

Recepten Trudelies Schouten Styling Jan Willem van Riel Fotografie Rob van der Vet Bereiding Bart Stuart