nr.1 foodmagazine

hangop met vanille en krokant koekje

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

De bereiding is tergend traag, maar binnen no-time zijn de bordjes met dit ouderwetse toetje leeg.

 

nagerecht (4 personen)

Begin 1 dag van tevoren met dit gerecht.

1 l yoghurt
1 vanillestokje
250 ml slagroom
2 el suiker
sap van 1 limoen
100 g bloem
150 g poedersuiker of basterdsuiker
120 g eiwit
100 g zachte boter
2 el geroosterde gehakte pistachenoten
evt. kant-en-klare fruitcoulis

Laat de yoghurt een nacht in een zeef meteen theedoek uitlekken. Schraap de vanillezaadjes uit het stokje en roer ze door de uitgelekte yoghurt (hangop).

Klop de slagroommet de suiker lobbig tot yoghurtdikte. Schep de slagroom en het limoensap erdoor.

Meng de bloem met de poedersuiker, het losgeslagen eiwit en boter tot een glad beslag. Strijk het beslag met een spatel op een siliconenmatje of bakpapier. Bestrooi met de pistachenoten. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bak de koek in ± 10-15 min. goudbruin. Breek in stukken.

Serveer de hangop met het koekje en evt. nog een coulis van fruit (bijv. passiefruit) erbij.

Bereiden yoghurt 1 nacht laten ‘hangen’ + 15 min / koekjes 30 min.
p.p. ± 780 kcal/ 16 g eiwit/ 51 g vet / 64 g koolhydraten

Receptuur en bereiding Mister Kitchen Fotografie Ernie Enkelaar Styling Cyn Ferdinandus