gegrilde zalm met courgette en spinazie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De moeite waard om te maken, perfect gegaarde vis met knapperige groenten met kappertjes en frisse sinaasappelsmaak. Geef er pasta bij.

Wil je vis serveren als hapje? Kijk eens naar dit recept!

hoofdgerecht (4 personen)

3 el groene olijfolie
500 g zalmfilet met vel
1 teen knoflook, in plakjes
1 grote courgette, in schuine dunne plakken
1 zak schone spinazie
1 sinaasappel, schil geraspt, sap geperst
2 el kappertjes, uitgelekt
75 ml slagroom of zure room
3 el grof gesneden (blad)peterselie

Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 8 min. bruin en knapperig. Keer de zalmfilets na ± 5 min.

Verwarm in een andere pan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak de knoflook 1 min. Voeg de courgetteplakken, spinazie, het sinaasappelrasp en de kappertjes toe en roerbak ± 4 min. op halfhoog vuur. Voeg de room, 2 el van het sinaasappelsap en de peterselie toe, warm goed door en breng op smaak met zout en peper.

Bereiden ± 20 min.

zalm met spinazie-delicious