nr.1 foodmagazine

kippen-garnalensoep met kokos en paksoi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Trakteer je smaakpapillen met deze combinatie van garnalen, kip en knapperige paksoi. Maak deze maaltijdsoep extra pittig en geurig door een chilipepertje en djeroek poeroet blad (citrusblad) mee te koken.

hoofdgerecht (4 personen)

2 el zonnebloemolie
3 tenen knoflook, in plakjes
150 g langkorrelrijst (bijv. basmati of pandan)
2½ cm gemberwortels, in dunne reepjes
1½ limoen, schil geraspt, sap geperst
1,2 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
2 grote kippenbouten of kipkarbonaden
250 g gepelde rauwe garnalen
1 paksoi, in repen
200 ml kokosmelk (blikje)
1 doosje taugé

Verwarm in een soeppan 2 el olie zachtjes en bak hierin 2 tenen knoflook tot ze licht kleuren (niet bruin, dan worden ze bitter). Neem uit de pan en houd apart.

Voeg de rijst toe en bak 2 min. zachtjes totdat de rijst glanst. Voeg de 3e teen knoflook, gember en het limoenrasp toe en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon erop en leg 
de kippenpoten erin. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes trekken.

Neem de kip uit de pan, laat iets afkoelen en haal dan het vlees van de botjes. Doe het kippenvlees terug in de pan samen met de garnalen, paksoi en kokosmelk en laat nog 3-5 min. zacht koken. Voeg de taugé toe, warm 1 min. mee en breng de soep op smaak met zout en peper en flink wat limoensap. Bestrooi met de gebakken knoflookplakjes. Maak de kippen-garnalensoep evt. nog extra lekker door er cassave-chips of emping bij te geven.

Bereiden ± 35 min.

Receptuur Trudelies Schouten Fotografie Rob van der Vet Styling Jan Willem van Riel Bereiding Bart Stuart