yoghurt met fruit en notencrunch

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Carpe diem! Begin de dag goed met dit crunchy ontbijtgerecht. De yoghurt is goed voor je darmen. Duindoorn- elixer zit vol weer- standsverhogende stoffen, en de noten leveren behalve gezond vet ook vitamine E.

 

 

ontbijtgerecht (4 personen)
1 el vloeibare honing
2 el pecan- of walnoten, grof gesneden
2 el amandelschaafsel
evt. ½ tl vijfkruidenpoeder (toko) of kaneelpoeder
2 el duindoornelixer (Weleda, drogist) of diksap + extra
2 el citroensap
1 rijpe handpeer, geschild,in stukjes
100 g blauwe bessen of blauwe pitloze druiven,gehalveerd
500 ml milde yoghurt of biogarde

Doe de honing in een kommetje. Verhit een droge koekenpan en rooster de pecannoten tot ze beginnen te kleuren. Voeg het amandelschaalfsel toe en rooster het even mee. Haal de pan van het vuur, meng evt. het vijfkruidenpoeder erdoor en roer het notenmengsel door de honing.

Klop in een kom 2 el duindoornsapelixer en citroensap door elkaar. Schep de peer en bessen erdoor en verdeel dit over 4 glazen.Verdeel de yoghurt over het fruit. Besprenkel de yoghurt met duindoornsap of diksap en garneer met
de notencrunch.

Bereiden ± 10 min
p.p. ± 185 kcal/ 21 g koolhydraten/ 16 g vet

Receptuur Katinka Huiskamp Bereiding Eke Mariën Fotografie Sven Benjamins Styling Jan-Willen van Riel

 

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze